وایت پیپر اتریوم سندی است که سازنده آن در سال 2013 و قبل از عرضه این ارز دیجیتال به دنیای کریپتوکارنسی، منتشر کرد. وایت پیپر یک سند است که شرکتها و سازمانها برای معرفی کامل محصول خود در بازار ارائه میکنند.
وایت پیپر اتریوم با عنوان «پلتفرم نسل جدید قراردادهای هوشمند و نرم افزارهای غیر متمرکز» توسط ویتالیک بوترین منتشر شد. ویتالیک بوترین یک برنامه نویس روسی و کانادایی است که ادعا داشت بلاک چین بیت کوین به طور کافی استفاده نمیشود.
او در وایت پیپر(White Paper) اتریوم، که خود آن را منتشر کرد، به معرفی کامل ارز دیجیتال اتریوم پرداخت. او علاوه بر تحسین ناکاموتو و بیت کوین، نقاط ضعف آن را بررسی کرد. او در این وایت پیپر دلایل منطقی برای این ادعاها را بیان کرده است.
تاریخچه وایت پیپر اتریوم
در سال 2009 ساتوشی ناکاموتو، بیت کوین را به عنوان اولین ارز دیجیتال معرفی کرد. او همزمان با این کار بلاک چین بیت کوین را نیز تولید و دو مفهوم را به کل افراد دنیا معرفی نمود. یک این که بیت کوین یک ارز دیجیتال آنلاین یکتا و همتا به همتا است. یعنی ارزش آن به پشتوانه هیچ بانکی نیست و به خودی خود یک ارز باارزش و معتبر است.
دو اینکه مفهوم بلاک چین را به همگان اثبات کرد. چند سال بعد آقای ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) با این ادعا که بیت کوین از کل ظرفیت بلاک چین موجود، استفاده نمیکند، دست به معرفی اتریوم و بلاک چین آن زد. او در وایت پیپر اتریوم به معرفی این بلاک چین و دلایل و اهداف ساخت آن اشاره کرده است که در ادامه به آن میپردازیم.
اتر و بلاک چین اتریوم
اتریوم هم مثل هر بلاک چین دیگری نیاز به یک رمز ارز مخصوص داشت. این ارز دیجیتال که به بلاک چین اتریوم وابسته است، اتر (Ether) نام دارد. اتر دقیقا مثل بیت کوین یک ارز دیجیتال معتبر است. این ارز دیجیتال امروزه در جایگاه دومین ارز باارزش و پرطرفدار در دنیا قرار گرفته است.
این رمز ارز هم به مانند بیت کوین، تحت پشتیبانی هیچ بانک مرکزیای نیست و به صورت ذاتی دارای ارزش است. تعداد این ارز دیجیتال در دنیا محدود است و یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز شناخته میشود. سرعت انتقال اتر بالاست. این رمز ارز این قابلیت را دارد که برنامه ریزی شود، در صورتی که سایر ارزهای دیجیتال این قابلیت را ندارند.
موارد مطرح شده در وایت پیپر اتریوم
در وایت پیپر اتریوم نیز مانند هر وایت پیپر دیگری موارد زیر بیان شده است:
در ابتدا به معرفی این رمز ارز و تاریخچه آن پرداخته شده است. همان طور که گفتیم، سازنده اتریوم با بیان این مورد که بیت کوین نمیتواند از تمام طرفیت بلاک چین استفاده کند، این ارز دیجیتال را ساخت. از ویژگیهای اتریوم که یک ارز دیجیتال است، میتوان به اوپن سورس (متن باز) بودن آن اشاره کرد. همچنین با استفاده از رمز ارز اتریوم، میتوان قراردادهای هوشمند ایجاد کرد.
سپس به بیان مشکلاتی که در مسیر ساخت اتریوم به وجود آمده و راهکارهای رفع آن پرداخته شده است. به طور کلی در هر وایت پیپری، تعریف مشکل و راه حلهای رفع آن مشکل ذکر شده است.
در قسمت بعدی وایت پیپر اتریوم، جزئیات فنی مربوط به این ارز را مشاهده میکنیم. مشخصات فنی اتریوم و جزئیات دقیق ساخت آن در این بخش به طور کامل بیان شده است.
در ادامه به توضیح محصول و یا توکن پرداخته شده است. مثلا اتریوم برای چه اهدافی ساخته شده، عملکرد آن چگونه بوده و در هنگام عرضه آن چه اقداماتی صورت گرفته است. به طور کلی در این قسمت به بررسی منافع و ضررهای عرضه محصول در وایت پیپرها توضیح داده میشود.
کلام آخر
به طور کلی، برای هر ارز دیجیتال معتبری که به دنیای ارز دیجیتال معرفی می شود، یک وایت پیپر نیاز است. افراد با مطالعه وایت پیپر هر ارز تصمیم می گیرند بر روی آن رمز ارز سرمایه گذاری کنند یا خیر. به همین دلیل داشتن یک وایت پیپر معتبر به سازندگان کمک می کند تا بتوانند درآمد بیشنری از آن ارز دیجیتال کسب کنند.
برای مطالعه بیشتر در حوزه ارز دیجیتال و وایت پیپر اتریوم و دیگر رمز ارز ها به سایت ارزکت (https://arzket.com/) مراجعه نمایید.
- ۰۰/۱۰/۱۲